TANDLÄKARE HALMSTAD

Hos DailyDental blir du alltid mottagen på på ett omtänksamt och professionellt sätt. Vi erbjuder individuellt anpassad tandvård av högsta klass och är mycket måna om att våra kunder lämnar oss nöjda och med tänder som håller sig friska länge!

BEHANDLINGAR

Undersökning och munhälsoinformation.

För att kunna få en god inblick i vem vi möter på kliniken och för att kunna ge den bästa tänkbara behandling är det viktigt att vi får en helhetsbild av vem just Ni är som patient. En uppdaterad hälsodeklaration är därför som grund en viktig del av undersökningen.

Mediciner:

Det är många mediciner som påverkar tandhälsan negativt samt även vissa sjukdomar eller hälsotillstånd som kräver mer uppmärksamhet av oss vid Ert besök. Vi frågar alltid efter medicinlista, så om Ni har det rekommenderar vi att ta med det vid Ert första besök.

Röntgen:

Röntgen undersökning är viktig så att vi har ett utgångsläge vid behandlingen. Detta för att vi i framtiden kan se eventuella förändringar med Ert tandstatus. Vi kan se karies (hål i tänderna), struktur på käkbenet dvs risk för tandlossning med hjälp av röntgen. Även se andra förändringar såsom infektioner i tandrötter och även tandsten som kan orsaka tandlossning om det blir omfattande mycket.

Kontroll:

Vid undersökningen kontrollerar vi även att Er munslemhinna, tunga och bettförhållande ser bra ut. Om vi ser några som helst avvikelser kan vi med Ert samtycke skicka Er vidare till tandläkare eller specialist som ingår i vårt nätverk.

Information:

Vi ger även information och instruktion om nödvändig daglig tandvård i hemmet för att kunna förebygga problem med tandhälsan i framtiden. Vi ger dig tips och råd om diverse hjälpmedel som finns att använda och som passar just dina tänder.

Du får ett individuellt utformat informationsblad om hur du kan behålla ett friskt och vackert leende.

Behandling

Rengöring:

Vi tandhygienister är ett legitimerat vårdyrke och vi har kompetens att behandla både karies, tandköttsinflammationer och tandlossning. Vi avlägsnar tandsten, missfärgningar och polerar, putsar och kan med olika preparat förebygga ilningar/isningar i tänder. Vi sätter diagnoser inom karies (hål i tänderna) och parodontit (tandlossning). Behöver Ni behandling av en tandläkare för konsultation eller behandling så ordnar vi en tid.

Stödbehandling:

Problem med tänderna behöver omsorg och regelbundna kontroller och stödbehandlingar. Dessa planerar vi in tillsammans. Det är viktigt att vi följer upp behandlingarna och att vi får ett stopp på sjukdomsförloppet.

Blekning:

Estetiska behandlingar är något vi har jobbat med i många år. Vi använder Air-flow, Air n’go och putsar dina tänder för att avlägsna ytliga missfärgningar som orsakas av snusning, rökning, vin, kaffe, te eller olika mat och drycker med färgämnen i. För kraftigt missfärgade tänder utför vi blekning. Vi använder Brilliant Smile metoden och kan ordna så att du kan bleka i hemmet själv eller att det utförs på kliniken i behandlingsstolen.

Frisk tandhälsa:

För att bibehålla ett gott hälsotillstånd i munnen rekommenderar vi en regelbunden kontakt med tandhygienist. En god vana är att besöka kliniken 1-2 ggr per år. Då får du information om din tandhälsa och alla tänderna rengjorda.

Smärtlindring

Bedövning:

Är du känslig i tandköttet vid behandling kan du alltid få bedövning. Det finns olika bedövningar som vi använder såsom Oraqix, en bedövningsgel som appliceras i tandköttsfickan vid fördjupade fickor eller längs tandköttskanten. Denna variant verkar efter ca 30 sek och effekten håller i sig i ca 20 minuter. Är du extremt känslig används traditionell bedövning.

Frågor:

Om du har frågor om behandlingar eller andra funderingar kan Ni alltid kontakta oss via kontakt på webshopsidan. Vi hör alltid av oss inom 24 timmar.

ALLMÄNNA FÖRFRÅGNINGAR

  • 035-100 622
  • info@dailydental.se

  • Stellan Mörners gata 14
    302 26 Halmstad

Öppettider kliniken

Måndag09:00 – 16:00
Onsdag09:00 – 16:00
Fredag09.00 – 13.00
Lördag – SöndagStängt